Hildegard von Bingen

Hildegardina dieta a životní styl udržuje tělesné tekutiny v rovnováze a organismus ve zdraví.

Hildegard von Bingen, abatyše v německém benediktinském klášteře v Rupertsbergu, žila ve 12. století. Byla jednou z nejvýznamnějších osobností evropského klášterního lékařství. Již v dětství měla jistý dar vidět to, co jiní nevidí. Tato schopnost vidět jí dávala hlubokou znalost věcí ve smyslu účasti na Boží moudrosti. Kromě svých četných teologických spisů popsala ve 2 knihách také léčivé síly přírody a příčiny i léčbu nemocí.

Hildegard von Bingen si brzy uvědomila základní důležitost zdravé stravy pro udržení zdraví lidí. Vždy viděla celou lidskou bytost jako jednotu těla, mysli a duše. Pozitivní myšlenky zajišťují zdraví, budují, podporují hojení. Negativní myšlenky jsou destruktivní a vedou k duševním chorobám. Hildegard prosazovala myšlenku, aby jednotlivec převzal odpovědnost za sebe sama i své tělo. Hildegardina dieta a životní styl udržuje tělesné tekutiny v rovnováze a organismus ve zdraví. Člověk je v jejím pojetí božím stvořením a středem kosmického řádu. Každý jednotlivý člověk má originální životní sílu. Tato životní energie vyplývá z rovnováhy sil mezi duší, tělem a duchem.

V naší firmě dodnes ručně vyrábíme velké množství léčivých přípravků Hildegard von Bingen podle jejích receptur. Jako základ léčivých vín používáme originální léčivá vína z Malagy a ostrova Samos. Zvláštní na těchto léčivých vínech je, že jsou chutnými a stravitelnými rozinkovými víny a tato přirozená sladkost rozinek působí jako nosné médium k tomu, aby se účinné látky z bylin rychleji vstřebávaly do těla.

apotheke_zur_gadenmutter_mariazell_favicon

Hildegard von Bingen